Activiteit

Nieuwe auditsystematiek ZKN-keurmerk

19 sep
Donderdag 19 september 2024
12:00 tot 13:00
ZKN academie
Soort: Online

Het ZKN-keurmerk staat voor hoge kwaliteit en veiligheid van patiëntzorg in klinieken. Onafhankelijke auditoren toetsen ons keurmerk aan de hand van het ZKN-normenkader. De afgelopen jaren zien we een trend naar waarderend auditen met gebruik van de tracermethodiek om work as done te kunnen toetsen. Om het ZKN-keurmerk bij deze ontwikkelingen aan te laten sluiten hebben we in 2023 een pilot gedraaid met 9 klinieken om de 'Hervorming auditsystematiek' te toetsen. De bevindindingen hiervan zijn zeer positief en ook de wijzigingen zijn akkoord bevonden tijdens de ALV van 23 november 2023.

De audit zal er dus anders gaan uitzien!
Het gaat niet om inhoudelijke wijzigingen van de toetsingscriteria maar om de manier van het uitvoeren van de audits. Tijdens de academie nemen wij u mee in deze veranderingen en hoe u zich hierop kunt voorbereiden. Een van de certificerende instanties (KIWA of Qualicor) én een kliniek die ervaring heeft opgedaan in de pilot zal informatie en uitleg geven over de aanpassingen. Ook is er laagdrempelig de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Doelgroep voor deze ZKN-academie zijn verantwoordelijke functionarissen voor het invoeren en up-to-date houden van het ZKN-keurmerk (bv. directeur, locatiemanager of kwaliteitsfunctionaris). De academie Nieuwe auditsystematiek ZKN-keurmerk zal in 2024 vier keer worden gegeven. 

Mochten er vooraf al specifieke onderwerpen of vragen zijn die u graag tijdens deze academie behandeld zou willen zien mail deze dan naar martine.dejong@zkn.nl.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »