Activiteit

Toelichting Gupta onderzoek meerwaarde van klinieken 'Kracht van Focus'

20 okt
20 oktober 2022
13:00 tot 14:00
ZKN bijeenkomst
Soort: Online

Klinieken zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse zorgstelsel en leveren een belangrijke bijdrage. Toch worden klinieken nog altijd geconfronteerd met de oude vooroordelen van ‘cherry picking’ van patiënten, de SEH's van ziekenhuizen krijgen de ellende van klinieken, klinieken verdienen veel geld door overbehandeling of worden ze als bedreiging voor het voortbestaan van ziekenhuizen gezien. Om die reden heeft het ZKN-bestuur Gupta de opdracht voor een onafhankelijk onderzoek verleend om te onderzoeken wat de maatschappelijke meerwaarde van klinieken is.

De onderzoekers van Gupta Strategists zullen op 20 oktober, van 13:00-14:00 uur, aan ZKN-leden online een toelichting geven op de onderzoeksresultaten. Graag nodigen wij u uit om aan deze belangrijke bijeenkomst deel te nemen, u kunt zich hieronder aanmelden via de 'aanmelden' button. Uiteraard staat het u vrij om deze uitnodiging aan uw collega's door te sturen. Bij de toelichting van Gupta Strategists is er alle gelegenheid om vragen over het onderzoek en de aanbevelingen te stellen.

Resultaten & het belang van de resultaten
Gupta heeft de toegankelijkheid, kwaliteit, betaalbaarheid, maatschappelijke waarde en innovatie van klinieken in kaart gebracht. Met de focus op drie voor klinieken grote zorggebieden (cataract (staar), heupartrose en huidkanker) is het onderzoeksrapport een goede weergave van wat er in klinieken gebeurt. In de analyses worden de resultaten vergeleken met ziekenhuizen (gecorrigeerd op type patiënt).

De belangrijkste resultaten van het onderzoek laten zien dat de focus die klinieken hebben bijdraagt aan goede toegankelijkheid, kwaliteit, betaalbaarheid, maatschappelijke waarde en innovatie in klinieken. Resultaten waar we als branche met recht trots op mogen zijn. Het onderzoek en de uitkomsten zijn van groot belang voor de klinieken die zijn aangesloten bij ZKN. De onderzoeksresultaten vormen een belangrijke onderbouwing voor gesprekken met financiers, overheid en andere stakeholders over de rol en verdere ontwikkeling van klinieken in het msz-landschap.

Lancering 20 oktober
Het onderzoeksrapport, getiteld ‘De kracht van focus’, wordt op 20 oktober officieel gepubliceerd en uitgereikt. Tevens zullen media en stakeholders op dezelfde dag geïnformeerd worden over de uitkomsten van het onderzoek.

Aanmelden & Livestream
Wanneer u bent aangemeld via de button hieronder dan ontvangt u uiterlijk een dag van te voren de link naar de livestream.

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »