Nieuwsbericht

Tijd voor Verbinding zoekt patiënten verhalen en 'Dag van de Zorg' acties

7 maart 2023

Programma Tijd voor Verbinding zoekt naar goede voorbeelden van hoe u in de praktijk de zorg veiliger maakt. En ook als u iets organiseert op de 'Dag van de Zorg'!

Verhalen van patiënten

Hoe kunnen we volgens u de zorg beter en daarmee veiliger maken? Tijd voor Verbinding is op zoek naar goede voorbeelden. De missie van dit programma is om gezamenlijk te komen tot een aanmerkelijke en betekenisvolle daling van potentieel vermijdbare schade en sterfte in de medisch specialistische zorg. Het perspectief en de ervaringen van patiënten zijn daarin onmisbaar. Wilt u uw verhaal en kijk op veilige zorg delen? Laat het dan weten via Stephanie Scholte van Tijd voor Verbinding. 

Een inspirerend voorbeeld is meneer Tiel, die in deze video vertelt over zijn ervaring. Dit verhaal wordt gebruikt tijdens scholing over een delier in het Groene Hart Ziekenhuis. Een waardevolle manier om patiëntveiligheid te verbeteren!
Zie hieronder ook twee interviews met professionals uit ZKN-klinieken:

Dag van de Zorg

Op 12 mei is het de Dag van de Zorg. Dit is een mooi moment om zorgprofessionals extra in het zonnetje te zetten. Tijd voor Verbinding haakt graag aan bij dit initiatief en komt met een actie om complimenten te geven over wat al goed gaat in de zorg. Want door te kijken naar wat goed gaat, wordt de zorg een stukje beter en veiliger. Deze actie is ook eenvoudig in te zetten in uw eigen kliniek. Is dat iets voor u? Laat het dan weten via Stephanie Scholte van Tijd voor Verbinding en u ontvangt vrijblijvend meer informatie. Ook als u een ander leuk intiatief rondom 12 mei heeft hoort Tijd voor Verbinding het graag. 

Programma Tijd voor Verbinding
Tijd voor verbinding is een door VWS opgezet programma dat probeert gezamenlijk te komen tot een aanmerkelijke en betekenisvolle daling van potentieel vermijdbare schade en sterfte in de medisch specialistische zorg. We werken graag samen met zorgverleners en zorgaanbieders om aandacht te vragen voor patiëntveiligheid. Want: nog steeds sterven onnodig ieder jaar ruim duizend patiënten.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Martine de Jong.

Profielfoto van Martine de Jong
Contactpersoon