Nieuwsbericht

2e BUNDLE Congres: Alternatieve Bekostiging in de Zorg

6 maart 2023

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de 2e editie van het BUNDLE congres Alternatieve Bekostiging in de Zorg op 2 juni 2023. Naast kennisdeling heeft het congres als doel om zorgorganisaties, zorgverzekeraars, beleidsmakers en onderzoekers bij elkaar te brengen en hen te inspireren om samen aan de slag te gaan met het vormgeven, implementeren en evalueren van alternatieve bekostigingsmodellen in de zorg. 

Bevestigde sprekers zijn dr. Helmut Hildebrandt (bekend van het populatiebekostigingsinitiatief ‘Gesundes Kinzigtal’ in Duitsland en voorzitter van de Raad van Bestuur van OptiMedis AG) en diverse onderzoekers van Expertisecentrum BUNDLE.

Programma in vogelvlucht

Na een postermarkt en inspirerende keynote-presentaties door vooraanstaande nationale en internationale sprekers zullen onderzoekers van Expertisecentrum BUNDLE de resultaten presenteren van hun grootschalige evaluatieonderzoek naar zeven initiatieven met alternatieve bekostiging in de Nederlandse medisch-specialistische zorg. Dat onderzoek is de afgelopen twee jaar door BUNDLE uitgevoerd in het kader van het Programma Uitkomstgerichte Zorg. Het tweede deel van het programma staat in het teken van diverse interactieve sessies, waar deelnemers zelf voorstellen voor kunnen aanleveren (meer informatie, zie hieronder onder ‘voorstellen georganiseerde sessies’). Na afloop is er ruime gelegenheid tot napraten op een netwerkborrel in het Erasmus Paviljoen.

Het congres wordt georganiseerd door Expertisecentrum BUNDLE, een academische samenwerking tussen Erasmus School of Health Policy & Management en Health Campus Den Haag.

Belangrijke data

  • 31 januari Inschrijving geopend
  • 11 april Deadline indienen abstract posters
  • 11 april Deadline indienen voorstel georganiseerde sessie
  • 28 april (Uiterlijk) Bekendmaking geselecteerde posterpresentaties en georganiseerde sessies
  • 15 Mei Bekendmaking definitief programma
  • 29 mei Uiterste datum inschrijving
  • 2 juni Congres

Meer informatie vind u op de website van de organisator de Erasmus School of Health Policy & Management

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Joanne Bloemsaat - Minekus.

Profielfoto van Joanne Bloemsaat - Minekus
Joanne Bloemsaat - Minekus
Contactpersoon