In de eerste uitbraak van de corona epidemie in Nederland hebben ZKN-klinieken alleen de meest urgente zorg geleverd aan hun patiënten. Verder is personeel, apparatuur en middelen uitgeleend aan ziekenhuizen voor de coronazorg. In de 2e coronagolf is het landelijk uitgangspunt dat reguliere zorg zoveel als mogelijk doorgang kan vinden en dat de zorg voor de reguliere patiënten de Covid-zorg niet verdringt. ZKN-klinieken nemen hun verantwoordelijkheid voor de groep van patiënten, die - ook in tijden van de 2e Corona golf – voor hun reguliere medische zorg bij medisch specialisten terecht moeten kunnen. Klinieken volgen hiervoor de richtlijnen van het RIVM, de overheid en het ZKN coronabeleid.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de door ZKN gedeelde berichten. Het merendeel van de berichtgeving van ZKN is uiteraard aan onze leden gericht en vindt plaats via mailingen en de ZKN ledenportal. In de ledenportal plaatsen we ook antwoorden op de veelgestelde vragen van klinieken. Leden die nog geen nieuwsbrief ontvangen of nog niet in de portal kunnen, kunnen zich hier aanmelden

ZKN corona berichtgeving

16/10/2020

15/10/2020

2/10/2020

Mondkapjesbeleid in klinieken
Vanaf maandag 5 oktober dragen de medewerkers van ZKN-klinieken een mondkapje voor uw en hun eigen veiligheid. De kliniek zal u als patiënt ook verzoeken een mondkapje te dragen. De medewerkers in de kliniek zullen u vertellen op welke momenten u het mondkapje weer af mag doen (bijvoorbeeld in de spreekkamer).

01/10/2020

24/04/2020

14/04/2020

01/04/2020

Oproep voor urgente planbare zorg in klinieken en ziekenhuizen
ZKN en een aantal ziekenhuizen hebben opgeroepen om patiënten met een urgente zorgvraag ten tijde van de corona crisis zorg te blijven bieden. Dit initiatief is aangekondigd op 30 maart tijdens het programma Radar. De aanleiding voor deze oproep is het grote aantal uitgestelde behandelingen door de vanzelfsprekende prioriteit op de zorg voor corona patiënten. Nu steeds duidelijker wordt dat de COVID-19 crisis een langere periode gaat duren is de verwachting dat het stuwmeer aan patiënten die wachten op planbare zorg fors zal gaan toenemen. Zorg die nu nog niet urgent is wordt naarmate dit wordt uitgesteld mogelijk wel urgent.

Dagelijks bijgewerkt

Mediaoverzicht: Klinieken leveren hulp bij corona epidemie
Het mediaoverzicht bevat een greep uit de goede voorbeelden die we hebben verzameld of de media hebben gehaald. Het overzicht wordt bijgehouden met nieuwe voorbeelden die hier bij komen. 

18/03/2020

Coronabeleid ZKN - 18 maart 2020
ZKN heeft een coronabeleid opgesteld om aan te geven hoe wij als branchevereniging kijken naar de coronacrisis en de rol die klinieken kunnen spelen in de ondersteuning van de ziekenhuizen en de urgente planbare zorg.

U vindt deze berichten ook op de homepage van ZKN en bij nieuws. Daarnaast kunt u ZKN ook volgen op Twitter en Linkedin.

Persvragen?

Voor persvragen neem contact op met Herman Nieuwenhuis op 06-53586057.
U kunt uw verzoek ook altijd mailen naar info@zkn.nl dan komen wij er zo snel mogelijk op terug.