Nieuwsbericht

Zelfstandige Klinieken Nederland lanceert vacaturebank voor klinieken

3 oktober 2022

Zoetermeer, 3 oktober 2022 - Branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) lanceert vandaag de eerste vacaturebank specifiek voor klinieken. De vacaturepagina brengt vraag en aanbod bij elkaar en ondersteunt klinieken in het vinden van personeel op de huidige krappe arbeidsmarkt. Zelfstandige klinieken die lid zijn van ZKN kunnen op de pagina vacatures plaatsen voor zowel medische als niet-medische functies. Ook is het voor klinieken mogelijk om stage- en opleidingsplekken aan te bieden via de vacaturebank. Voor mensen die zich oriënteren op een functie in een kliniek biedt de vacaturepagina een duidelijk overzicht van alle openstaande functies.

Als branchevereniging zet ZKN zich er voor in dat klinieken een ‘aantrekkelijke werkgever’ zijn en blijven. “Dit is één van onze doelen die we onszelf al hadden gesteld nog voordat het personeelstekort in de zorg door corona een nóg actueler thema werd. Wij zien nu dat het ook in klinieken steeds lastiger wordt om geschikt personeel te vinden voor sommige functies. Tegelijkertijd realiseerden we ons dat er voor mensen die interesse hebben om in een kliniek te werken, geen duidelijk overzicht te vinden is van alle beschikbare vacatures. Door deze vacaturebank toe te voegen aan onze website kunnen we vraag en aanbod beter bij elkaar brengen, win-win dus”, aldus Paulette Timmerman, directeur van ZKN.

Werken in een kliniek
Zelfstandige klinieken zijn gespecialiseerd om planbare zorg zo efficiënt mogelijk te leveren. Doordat klinieken zich vaak focussen op één specialisme en op specifieke behandelingen of ingrepen, kunnen deze ingrepen en behandelingen efficiënt en in korte tijd worden geleverd. Dit heeft voor medewerkers van klinieken ook impact op hun manier van werken. “Onze kliniek is kleinschalig. We horen vaak van nieuwe medewerkers dat ze het prettig vinden dat er korte lijntjes zijn en zaken direct opgepakt worden”, aldus Harriët Bruinsma, personeelsfunctionaris van dermatologiekliniek Mohs Klinieken.

Stages en opleidingsplekken
Steeds meer klinieken vervullen samen met ziekenhuizen een rol in het opleiden van medisch personeel. Voor klinieken is het dan ook mogelijk om stages en opleidingsplekken aan te bieden via de vacaturebank. Timmerman: “Door op te leiden in een kliniek en in een ziekenhuis benutten we alle capaciteit die er is en krijgen studenten de voordelen mee van beide organisatietypen. En uiteraard worden ook allerlei niet-medische stages aangeboden in klinieken.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vacatures toevoegen?
ZKN-leden lezen hier meer over hoe zij vacatures kunnen toevoegen op de ZKN website.

Over ZKN
ZKN vertegenwoordigt als branchevereniging van zelfstandige klinieken 136 leden die zorg leveren op meer dan 450 vestigingen door heel Nederland. Van de ZKN-klinieken levert 93% verzekerde zorg in meer dan 20 verschillende specialismen. Klinieken leveren momenteel bijna 16% van de medisch specialistische zorg in Nederland. Klinieken die zijn aangesloten bij ZKN hebben allen het ZKN-keurmerk en worden jaarlijks getoetst door onafhankelijke certificeringsinstanties. Het ZKN-keurmerk is een waarborg dat de geleverde zorg veilig en van hoge kwaliteit is, met uitstekende service en nazorg.

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Lian van Mourik.

Profielfoto van Lian van Mourik
Contactpersoon