Nieuwsbericht

Federatie Medisch Specialisten bezoekt Cardiologie Centra Nederland

8 april 2024

De Federatie Medisch Specialisten (FMS) heeft een bezoek gebracht aan Cardiologie Centra Nederland (CCN) in het Slotervaart Gezondheidscentrum. Het was een inspirerend bezoek waarin we met elkaar spraken over de toekomst van de medisch specialistische zorg en hoe deze te organiseren, vanuit toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid.

De samenwerking tussen kliniek en ziekenhuis
Albert Arp, CEO van Heart for Health waar CCN onderdeel van is, gaf inzicht in hoe nauwe samenwerking tussen klinieken en ziekenhuizen de toegankelijkheid van zorg vergroot, en wat de voorwaarden zijn voor succesvolle samenwerking. Ook de rol van de medisch specialist, werkzaam in zowel het ziekenhuis als de kliniek, kwam ter sprake als verbinder tussen de organisaties. Het verrijkt niet alleen het vak van de medisch specialist maar verrijkt ook beide organisaties.

Hybride zorg en digitale oplossingen 
Cardioloog bij CCN en Amsterdam UMC Michiel Winter heeft laten zien hoe innovatieve, slimme thuismonitoring leidt tot o.a. effectieve triage. Zo worden bij CCN alleen patiënten gezien die de zorg ook daadwerkelijk nodig hebben. Een belangrijke stap voorwaarts om te komen tot passende zorg.

Visie MS2035 
Bestuurslid van de FMS Karel Hulsewé presenteerde thema’s die verder uitgewerkt gaan worden in de toekomstvisie van de FMS. We hebben gesproken over het vakgebied van de medisch specialist met het oog op werkplezier, werk-privébalans en digitale oplossingen. ZKN neemt graag de uitnodiging aan om mee te denken over de verdere invulling van de visie.

Wij danken de FMS voor het waardevolle bezoek en CCN voor de gastvrijheid. We kijken uit naar verdere samenwerking voor een betere en toegankelijkere medisch specialistische zorg! 
 

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Wouter Harmsen.

Profielfoto van Wouter Harmsen
Contactpersoon