Nieuwsbericht

Doet u mee aan de online uitwisselingsbijeenkomst Samen Beslissen in de praktijk?

4 oktober 2022

Houdt u zich binnen uw kliniek bezig met het thema Samen Beslissen en bent u benieuwd  wat andere klinieken en ziekenhuizen doen? Neem dan deel aan een van de uitwisselingsbijeenkomsten "Samen Beslissen in de praktijk". In deze bijeenkomsten delen zorgaanbieders hun geleerde lessen en is er ruimte voor uitwisseling.

Bijeenkomst 1 - 31 oktober
Op maandag 31 oktober 2022 staat tijdens de uitwisselingsbijeenkomst het praktijkvoorbeeld van het Deventer Ziekenhuis centraal. In het Deventer Ziekenhuis brachten ze met een literatuur- en veldonderzoek de factoren in kaart die samen beslissen bevorderen en belemmeren. Dit vormde de basis voor een eigen training voor medisch specialisten en verpleegkundigen. In deze bijeenkomst deelt Angeline Verbrugge (adviseur Kwaliteit en Veiligheid) highlights uit het onderzoek en vertelt ze hoe ze aan de hand daarvan de scholing van zorgprofessionals verder vormgaven. Tot slot zoomt ze in op de rol van kwaliteitsadviseur in de implementatie. Deelnemers gaan tijdens deze bijeenkomst zelf ook aan de slag met een observatieoefening uit de scholing.

Bijeenkomst 2: 17 november
Op donderdag 17 november 2022  staat tijdens de uitwisselingsbijeenkomst het praktijkvoorbeeld van het Jeroen Bosch Ziekenhuis centraal. Stefanie van Dinther (programmamanager Strategie) en Tineke Smilde (oncoloog en voorzitter van het Transmuraal Palliatief Team) lichten toe hoe proactieve zorg fungeert als motor voor samen beslissen. Als patiënten zich ervan bewust worden dat hun wensen en behoeften ertoe doen, in de zorg in het algemeen en meer specifiek bij het einde van het leven, is dat het begin van een samen beslis-traject. In hun presentatie gaan ze dieper in op de aanpak en implementatie van proactieve zorg en vertellen ze wat dat betekent voor het samen beslissen.

Meer info en aanmelden
De uitwisselingsbijeenkomsten worden georganiseerd vanuit het Programma Uitkomstgerichte Zorg voor zorgprofessionals en projectleiders die zich bezighouden met Samen Beslissen binnen ziekenhuizen, klinieken en umc’s.  Klik hier om u aan te melden. Voor vragen over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Firiël Suijker.
 

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Joanne Bloemsaat - Minekus.

Profielfoto van Joanne Bloemsaat - Minekus
Joanne Bloemsaat - Minekus
Contactpersoon