Artikel AD - 
Hadden kleine medische klinieken eerst vooral een imago van schimmige dokters die tegen torenhoge bedragen sleutelden aan neuzen en borsten, nu laten patiënten er gerust een tumor verwijderen. Zoals bij Alexander Monro in Bilthoven.

Midden in de bossen. Witte muren, design meubilair, open haard, zacht vloerkleed, een café latte. Je waant je in een luxe wellnesscentrum. Alleen het mutsje op het kale hoofd van een patiënte verraadt dat het hier om ernstige zaken gaat: borstkanker.

Alexander Monro scoort een 9,5 op Zorgkaartnederland.nl. Jaarlijks komen zo’n 1.000 vrouwen hier, in plaats van een ‘gewoon’ ziekenhuis kiezen ze voor de kliniek die pas vier jaar bestaat. De zorgverzekeraar vergoedt de zorg die niet onderdoet voor de behandeling elders. Er zijn oncologen, radiologen, plastisch chirurgen. Ze werken samen met het UMC Utrecht als weefsel moet worden onderzocht of als het ingewikkelder wordt, bijvoorbeeld bij uitzaaiingen of als iemand ook nog een andere ziekte heeft als diabetes.

Korte lijntjes
We weten hier heel goed wat we wel en niet kunnen en richten ons puur daarop: dat zorgt voor korte wachttijden, korte lijntjes tussen specialisten, een vast aanspreekpunt voor patiënten”, zegt Yvonne Grob van Alexander Monro.
Lees het volledige artikel op de AD website.