Nieuwsbericht

Werkbezoek Koningin Máxima, ZKN was erbij!

25 januari 2024

Koningin Máxima's werkbezoek aan het programma Zorgevaluatie & Gepast Gebruik (ZE&GG) in ziekenhuis VieCuri in Venlo was een groot succes! VieCuri is een inspirerend voorbeeld van hoe je het programma ZE&GG in de praktijk toepast. Koningin Máxima sprak met verpleegkundigen, artsen en andere professionals over het blijven leren en ontwikkelen. 

ZKN was erbij
Vanuit ZKN waren wij erbij om de zelfstandige klinieken te vertegenwoordigen. Tijdens een rondetafelgesprek met alle partijen in de medisch specialistische zorg, die samenwerken aan het programma, hebben wij met Koningin Máxima kunnen spreken over het belang van zelfstandige klinieken binnen ZE&GG.

Belang van klinieken
Wij hebben kunnen benoemen dat klinieken een uniek stukje van de puzzel zijn om de uitdagingen voor de zorg van de toekomst op te lossen. Er is gesproken over hoe klinieken kunnen bijdragen aan de cirkel van gepast gebruik en deelname aan zorgevaluatiestudies. De CLEAR-CAD studie, die onderzoekt of de inzet van een CT scan als eerste test bij patiënten die zich presenteren met pijn op de borst bij de cardioloog kan leiden tot een nauwkeurigere diagnose en behandeling, is hier een voorbeeld van waar klinieken zoals Cardiologie Centra Nederland een grote bijdrage aan hebben geleverd.
 

Vragen over dit artikel?

Stel uw vraag of opmerking in de reacties hieronder. Of neem contact op met de auteur, Wouter Harmsen.

Profielfoto van Wouter Harmsen
Contactpersoon